Kolejni przedsiębiorcy z obszaru LGD „ZIELONE SIOŁO” przyjęci do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

5 lutego 2019 | Projekty, Projekty finansowane ze środków zewnętrznych, Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

W ramach realizacji zadania publicznego pod tytułem: „Propagowanie idei Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze na obszarze działania LGD „ZIELONE SIOŁO”, w dniu 30 listopada 2018 r. zgłosiliśmy czterech przedsiębiorców z obszaru działania naszej LGD o przyjęcie do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. Uchwałą Zarządu Województwa Mazowieckiego Certyfikaty Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze otrzymali:

  1. Pan Krzysztof Jóźwik właściciel Domu Wczasowego NADRZECZE w Broku, oferujący smaczną kuchnię opartą na tradycyjnych recepturach,
  2. Pan Andrzej Sosiński z Gospodarstwa agroturystycznego „Stary Młyn” i hodowla ryb w Ołtarzach Gołaczach (gm. Nur), zajmujący się hodowlą pstrągów, jesiotrów, szczupaków, leszczy, sandaczy i karpi, które od lat wędzi według starej receptury, którą od kilku lat udoskonala,
  3. Państwo Anita i Mariusz Mierzejewscy z Gospodarstwa Ekologicznego z Wiśniewa (gm. Ostrów Mazowiecka) zajmujący się produkcją serów miękkich i twardych z mleka krowy rasy polskiej czerwonej,
  4. Państwo Danuta i Jacek Grabowscy właściciele Gospodarstwa Agroturystycznego DAJANA w Broku, specjalizujący się w tradycyjnej polskiej kuchni opartej na świeżych, zdrowych i ekologicznych produktach.

Uroczysta gala wręczenia certyfikatów i tablic Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze odbędzie się w maju br. w Warszawie.

Skip to content