Kolejny sukces w konkursie o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego

10 maja 2025 | Aktualności, Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

W dniu 7 maja br. w Warszawie, odbyło się uroczyste podsumowanie i wręczenie nagród XVIII Edycji Konkursu o Laur Marszałka. Kapituła Konkursu doceniła zgłoszoną przez LGD „ZIELONE SIOŁO” nalewkę z derenia „Dereniówkę” p. Woletty Nagórki z Ugniewa.

Laureatka Konkursu z rąk Marszałka Województwa Mazowieckiego p. Adama Struzika i Dyrektora Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego p. Radosława Rybickiego odebrała pamiątkowy grawerton, dyplom i nagrodę rzeczową.

Nagrodzony produkt ma wyjątkowy ciemnoczerwony kolor, wspaniały zapach i lekko słodki smak. Posiada wiele dobroczynnych właściwości zdrowotnych, tj. przeciwzapalne, antybakteryjnie i rozgrzewające.

W ramach uroczystości Laureaci konkursu przygotowali stoiska z degustacją nagrodzonych produktów i wyrobów.

Nagrodzone Laurem produkty są nie tylko wyróżnieniem dla producenta, ale także gwarancją dla konsumenta, że produkt jest wysokiej jakości, smaczny, bez ulepszaczy i sztucznych dodatków.

Serdecznie gratulujemy naszej Laureatce!!!