Zgłosiliśmy potrawy i wypieki na Konkurs o Laur Marszałka

11 maja 2023 | Aktualności, Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Tradycyjnie, jak co roku LGD „ZIELONE SIOŁO” zgłosiła potrawy i wypieki przygotowane przez producentów tradycyjnej żywności z obszaru LGD na Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Do XVI edycji Konkursu za rok 2022 zgłosiliśmy następujące wyroby:

– Bułkę drożdzową p. Anny Stpiczyńskiej z miejscowości Tymianki-Moderki (gm. Boguty-Pianki),

– Miód słonecznikowy p. Tomasza Dąbrowskiego z „Pasieki nad Bugiem” w Kiełczewie (gm. Małkinia Górna),

– Sodaki KGW w Tymiankach Buciach (gm. Boguty Pianki),

– Tort serowy p. Agaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki-Szklarze (gm. Boguty-Pianki).

Jutro odbędzie się posiedzenie Kapituły Konkursu dla producentów indywidualnych. Trzymamy kciuki !!!!!

Dziękujemy za przygotowanie wyśmienitych potraw i produktów do zgłoszenia na Konkurs.

Skip to content