Samorząd Województwa Mazowieckiego ogłosił XVII edycję Konkursu wiedzy w zakresie rolnictwa ekologicznego i produktu ekologicznego pn. „Smak ekologicznej żywności”. Konkurs składa się z dwóch etapów i trwa od 6 kwietnia 2021 r. do 30 września 2021 r. Celem Konkursu jest podniesienie świadomości ekologicznej z zakresu żywności ekologicznej, regionalnej, lokalnej oraz popularyzacja zdrowego odżywiania w połączeniu z rozwijaniem wrażliwości ekologicznej u dzieci.Szczegółowe informacje, w tym regulamin Konkursu oraz formularze zgłoszeniowe dostępne są na stronie: https://www.mazovia.pl/…/art,42,xvii-edycja-konkursu…
Zachęcamy szkoły podstawowe z obszaru LGD „ZIELONE SIOŁO”do udziału w Konkursie „Smak ekologicznej żywności”
Nabór wniosków nr 1/2025 (PUE 397661)
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „ZIELONE SIOŁO” obejmująca swoim działaniem gminy: Andrzejewo, Brańszczyk, Boguty-Pianki, Brok, Małkinia...
Petycja na rzecz przyszłości LEADER/RLKS
Szanowni Państwo, zachęcamy do podpisania petycji przygotowanej przez Europejskie Stowarzyszenie ELARD mającej na celu wsparcie LEADER/RLKS jako...
2 maja dniem wolnym od pracy
Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
Z radością informujemy, że w gronie laureatów Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego za najlepszy produkt roku 2024 znalazła się zgłoszona przez LGD „ZIELONE SIOŁO”...
Warsztaty malowania pisanek metodą batikową
W sobotę, 5 kwietnia br. w siedzibie Towarzystwa Przyjaciół Komorowa, LGD „ZIELONE SIOŁO” zorganizowała kolejne warsztaty w ramach projektu...
Wielkanocne warsztaty Kurpi Białych
Palma wielkanocna to nieodłączny element zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy. Nawiązuje do momentu wjazdu Jezusa do Jerozolimy. Jest symbolem...