Smakołyki zgłoszone na Konkurs o Laur Marszałka

27 maja 2022 | Aktualności

W dniu 18 maja br. do Wydziału Rolnictwa, Żywności i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, dostarczyliśmy jak co roku potrawy i wypieki przygotowane przez producentów tradycyjnej żywności z obszaru LGD „ZIELONE SIOŁO” na Konkurs o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.

Do XV edycji Konkursu zgłosiliśmy następujące smakołyki:

  1.  „Kurczak faszerowany” p. Agnieszki Tymińskiej z miejscowości Tymianki-Bucie
    (gm. Boguty-Pianki),
  2. „Miód wielokwiatowy” p. Tomasza Dąbrowskiego z Pasieki nad Bugiem w Kiełczewie
    (gm. Małkinia Górna),
  3. „Rolada drobiowa z żurawiną” p. Eweliny Kamińskiej z miejscowości Tymianki-Adamy (gm. Boguty-Pianki),
  4. „Sok do picia z owoców bzu czarnego” p. Agaty Sikorskiej z miejscowości Tymianki
    -Szklarze (gm. Boguty-Pianki),
  5. „Ciasto METROWIEC” KGW w Tymiankach Buciach (gm. Boguty Pianki),
  6. „Dynia marynowana” p. Anny Stpiczyńskiej z miejscowości Tymianki-Moderki
    (gm. Boguty-Pianki),
  7. „Fale Dunaju” p. Agnieszki Tymińskiej z miejscowości Tymianki-Skóry (gm. Boguty
    -Pianki),
  8. „Ciasto porzeczkowe” p. Joanny Dąbrowskiej z Kiełczewa (gm. Małkinia Górna),
  9. „Tort z kremami ciasteczkowymi” KGW w Kiełczewie (gm. Małkinia Górna).

Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za przygotowanie wyśmienitych potraw i produktów.

Podobne artykuły w kategorii Aktualności
Skip to content