Produkty z nagrodzone Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego z inicjatywy LGD „ZIELONE SIOŁO”

5 października 2020 | Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Kategoria ryby i przetwory rybne:

„Jesiotr z Zuzeli długo wędzony” Pana Andrzeja Sosińskiego z Gospodarstwa agroturystycznego „Stary Młyn” i hodowla ryb w Ołtarzach Gołaczach (gm. Nur).

Kategoria wyroby cukiernicze:

„Piernik dojrzewający” Pani Grażyny Pieńkowskiej z Komorowa (gm. Ostrów Mazowiecka).

„Ciasto marchewkowe DAJANY” Pani Danuty Jabłonka – Grabowskiej z Gospodarstwa agroturystycznego DAJANA w Broku.

Kategoria produkty mleczarskie:

„Ser biały z mleka krowy polskiej czerwonej” oraz „Ser MOCEK z mleka krowy polskiej czerwonej” Państwa Anity i Mariusza Mierzejewskich z Gospodarstwa Ekologicznego w Wiśniewie (gm. Ostrów Mazowiecka).

Kategoria miody:

„Miód spadziowy” Pana Tomasza Dąbrowskiego z Pasieki nad Bugiem w Kiełczewie (gm. Małkinia Górna).

„Miód lipcowy” oraz „Miód wierzbowo-mniszkowy” Pana Mirosława Pędzicha z Komorowa (gm. Ostrów Mazowiecka).

Kategoria napoje:

„Miód pitny TRÓJNIAK DOMOWY” Pana Mirosława Pędzich z Komorowa  (gm. Ostrów Mazowiecka).

„Nalewka SMAK RÓŻY” Pani Bożeny Basa z Komorowa (gm. Ostrów Mazowiecka).

Podobne artykuły w kategorii Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Skip to content